donkere huidskleur

Iedereen weet dat lasers de beste manier zijn om definitief van ongewenste haar af te komen. Echter was laserontharing in het verleden niet effectief voor mensen met een donkere huid.

Dat is niet meer  het geval bij Laser Ontharing Sara Beauty Clinic. Sara Beauty Clinic heeft de beste laser voor definitief ontharen en we kunnen effectief haar verwijderen van elk huid-en haartype.

Hier is wat meer informatie over huidskleur en laserontharen. 

Lasers van de vroegere generatie

De eerste generaties lasers die voor ontharing werden gebruikt, waren niet geschikt voor mensen met een donkere huidskleur. In feite moesten patiënten vallen in de 1-4 categorieën op de Fitzpatrick-huidskleur / beschrijving schaal. Dit is de schaal:

1 – Witte of zeer bleke huid. Blond haar. Blauwe, grijze, groene ogen.

2 – Licht wit beige tint. Kastanje of donkerblond haar. Blauwe ogen.

3 – Beige tot lichtbruin (olijf). Donkerbruin haar. Donker bruine ogen.

4 – Licht tot matig bruin. Zwart haar. Bruine ogen.

5 – Medium tot donkerbruin. Zwart haar. Bruinachtige zwarte ogen.

6 – Donkerbruin tot zwart. Zwart haar. Zwarte ogen.

Waarom werkten eerdere lasers voor definitief ontharen niet bij donkere huidskleuren?

Laserontharing werkt door melanine aan te pakken, dat verantwoordelijk is voor het pigment in het haar. Helaas, in ieder geval voor laser ontharing, is melanine ook verantwoordelijk voor huidpigmentatie; epidermale melanine. Wanneer een patiënt grote hoeveelheden epidermale melanine heeft, kan de opname van laserenergie door de doelharen in gevaar worden gebracht doordat deze ook wordt opgenomen door de melanine in de huid. De laser is nog steeds effectief voor het haar, maar de opname door de huid veroorzaakt ook brandwonden, hyperpigmentatie en littekens.

Om die redenen waren de lasers voor laserontharing vroeger alleen geschikt voor de Fitzpatrick-schaalpatiënten met huidtinten van 1 tot 4.

De nieuwe golflengte voor laser ontharen van een donkere huidskleur

Dat veranderde allemaal met de ontwikkeling van de Nd: YAG-laser. Deze laser werkt op een veel hogere golflengte dan alle andere lasers die worden gebruikt voor ontharing. Bovendien heeft het een aantal andere unieke kenmerken die het effectief en veilig maken voor mensen met een donkere huidskleur, 5 tot 6 op de Fitzpatrick-schaal. Verschillende onderzoeken met Nd: YAG-lasers tonen aan dat ze effectief en veilig kunnen zijn voor patiënten met een donkere huidskleur, met name 5 en 6 op de Fitzpatrick-schaal.

Bij Sara Beauty Clinic hebben we de nieuwste laser, waaronder onder andere de golflengte van de Nd: YAG-laser is verwerkt. Daarom kunnen we patiënten van alle huidskleuren en huidtypes veilig en effectief behandelen. 

Plan een gratis consult

Wil je voorgoed afscheid nemen van je ongewenste haar? Bel de professionals bij  Sara Beauty Clinic  en zet onze technologie aan het werk op je ongewenste haar, 06 147 149 77.