De emsculpt machine. Je hebt er vast van gehoord. De machine die beloofd jouw spieren te trainen. Het resultaat? Meer definitie van jouw spieren. In deze blog vertellen wij jou meer over de emsculpt machine.

Houd er rekening mee dat de behandeling erg nieuw is, dus verwacht niet veel beoordelingen online te vinden. De emsculpt behandeling is dan ook de behandeling die u zelf uit moet proberen.

De emsculpt behandeling

Je hebt vast al wel fotos voorbij zien komen op instagram en andere social media accounts. Of misschien heb je er wel iemand over horen praten. Mensen vinden de behandeling aan het begin vreemd, maar wennen er snel aan. Weer anderen kunnen de emsculpt behandeling als ongemakkelijk ervaren. Artsen beweren dat de emsculpt behandeling echt werkt.

Een laserspecialist in New York beweerde zelfs dat zij na slecht 1 emsculpt behandeling haar rug beter aanvoelde doordat haar diepe buikspieren waren getraind. De verlichting van de pijn duurde meerdere dagen. Toch is het normaal dat je alsnog twijfelt.

Het klinkt waarschijnlijk te mooi om waar te zijn. Een emsculpt behandeling is een hele intensieve training. Emsculpt gebruikt geconcentreerde elektromagnetische energie met hoge intensiteit om zogenaamde supramaximale contracties te activeren. (het soort dat niet kan worden bereikt door vrijwillige spieractie). Het is goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor de “verbetering van de buikspieren, versterking van de buikspieren, ontwikkeling van een stevigere buik. Het is niet alleen voor de buikspieren gericht, maar ook voor versterking en versteviging van de billen. Oh, het belangrijkste tijdens de emsculpt behandeling, je hoeft nergens rekening mee te houden!

Emsculpt machine en andere machines

De emsculpt machine is de nieuwste apparaat dat zorgt voor een niet-chirurgische body shaping van het lichaam. Je bent al vast bekend met de Coolsculpting behandeling. De machine die je vet bevriest, waardoor deze ten gronde gaat. De emsculpt machine gaat nog niet iets verder. De emsculp machine traint echt je spieren. Doordat het je spieren traint, kun je ook vet verliezen. Het is een 2 in 1 behandeling.

Het is wel van belang om te weten dat de emsculpt machine een aanvullende behandeling geeft op al een actieve, gezonde levensstijl. De emsculpt machine met de daarbij horende behandeling is geen vervanging voor bewust eten of regelmatige lichaamsbeweging. Het is een echte aanvulling daarop.

Wat de emsculpt machine onderscheidt van andere machines, is dus zijn dualiteit. Het bouwt niet alleen spiervezels op (met ongeveer 16 procent), maar het maakt ook vetcellen ‘kapot’ (met een verlies van 19 procents na vier behandelingen). Hierdoor krijg je meer gedefinieerde buikspieren en rondere achterste uiteinden.

Wat Emsculpt onderscheidt van het peloton, is zijn dualiteit: het implodeert niet alleen vetcellen (voor een verlies van 19 procent na vier behandelingen), maar bouwt tegelijkertijd spiervezels op (met ongeveer 16 procent) voor meer gedefinieerde buikspieren en rondere achterste uiteinden. Een door het bedrijf gesponsord onderzoek meldde zelfs een vermindering van 10 procent in diastasis recti. Dit is de buikscheiding die vaak voorkomt tijdens de zwangerschap. (Een buikwandcorrectie kan het probleem volledig verhelpen.)

Voor wie is de emsculpt bestemd?

De meesten die met dergelijke bodyshaping behandelingen beginnen, zijn mannen en vrouwen die sporten en extra uit hun spieren willen haar. Dit zijn ook de mensen die er graag goed uit willen zien, maar waarbij het soms wat moeilijker gaat. Ook al eten ze gezond en sporten ze goed op schema, kunnen ze een emsculpt behandeling gebruiken. Na een behandeling met de emsculpt machine voel je je sterker en beter. Bovendien zie je meer definitie van je spieren. En dat is ook iets wat iedereen wilt.

Tijdens de emsculpt behandeling krijg je 20.000 spiersamentrekkingen in 30 minuten. Dit is een behandeling die je in de sportschool met alleen sit-ups niet kunt bereiken. Tijdens deze intensieve behandeling geeft de emsculpt machine pulsen af aan jouw spieren. Je spieren denken waarschijnlijk: ‘Oh God, we worden veel overwerkt; dit is niet normaal.

Doordat je spieren zo intensief worden getraind tijdens een emsculpt behandeling verlies je ook vet. Je spieren signaleren je vetcellen om hun inhoud af te breken en die vrij te geven als vrije vetzuren. Maar omdat er zo veel vetzuren in één keer vrijkomt, worden ze overweldigd, raken ze defect en sterven ze af. De vetcellen worden hierna door het lichaam gemetaboliseerd en als afval uitgescheiden. Terwijl je spieren ondertussen versterken en verdikken en meer zichtbaar worden.

Het resultaat van emsculpt behandeling

Het resultaat na een behandeling met een emsculpt machine is niet meteen zichtbaar. Maar in vergelijking met andere body shaping apparaten is het wel een snelle resultaat. Na 1 behandeling, zul je na een aantal dagen dat het er al beter uitziet. Vier emsculpt behandelingen, in een periode van 2 weken is aanbevolen om het meeste uit jouw spieren te halen. Je krijgt na deze emsculpt kuur een ‘look en feel’ die voortkomt uit lichaamsbeweging en een dieet gedurende zes maanden

De emsculpt machine voor billen

De emsculpt machine is er niet alleen om je buikspieren te trainen, maar ook je bilspieren. Voor je bilspieren is er een apart protocol. Het is bedoeld om de bilspieren te bouwen tot een rond, krachtig effect zonder het vormverbeterende vet in het gebied te vernietigen.

Geen emsculpt maar een gelijke behandeling?

De body shaping bij ons is bijna hetzelfde als de emsculpt machine, alleen is het dan niet van het merk emsculpt. Sara Beauty Clinic gebruikt niet de emsculpt machine. Wij hebben een eigen body shaping machine die heel intensief is en zorgt voor de beste resultaten. 

* Sara Beauty Clinic gebruikt niet de Emsculpt machine van BTL. Wij maken gebruik van onze eigen bodyshaping machine.