+31 85 200 79 73info@sarabeautyclinic.nl

MICRODERMABRASIE

Hoe gaat de microdermabrasie behandeling in zijn werk bij Sara Beauty Clinic?

Voorafgaand aan de microdermabrasie behandeling zal er een huidanalyse plaatsvinden. Op basis van uw huidconditie zullen wij samen met u bepalen wat de beste microdermabrasie behandeling voor u is. Zo krijgt u de meest optimale behandeling voor uw huid. Sara Beauty Clinic heeft namelijk een compleet programma aan behandelingen. De microdermabrasie behandeling geeft al na één keer een mooi resultaat. Maar wij adviseren voor de beste resultaat om de behandelingen in kuurverband te ondergaan.

Bij Sara Beauty Clinic zijn we gespecialiseerd in microdermabrasie. Wij maken dan ook gebruik van de moderne Diamond Tip technologie. De Diamond Tip microdermabrasie biedt een snellere, schonere, veiligere en effectievere behandeling dan de aluminiumoxide of bicarbonaat micro-kristallen.

MICRODERMABRASIE

Wat is microdermabrasie?

De microdermabrasie behandeling is een moderne niet-invasieve esthetische behandeling. Microdermabrasie is een intensieve mechanische peeling. Met een apparaat worden dode huidcellen verwijderd en de structuur van de huid verbetert. Tijdens de behandeling wordt de huid vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden micro-kristallen tegen de huid gespoten. Deze kristallen ‘schuren’ als het ware de laag met dode huidcellen weg. De huid krijgt zo een nauwkeurige en gecontroleerde peeling. Direct na de eerste behandeling ziet de huid er al stralender, egaler en frisser uit.

Wat doet microdermabrasie met jouw huid?

Microdermabrasie werkt in de bovenste laag van je huid. Het verwijdert de dode huidcellen, waardoor de huid onder andere beter in staat is om werkstoffen op te nemen. Het minimaliseert vergrote en open poriën en zorgt voor verzachting van fijne lijntjes en rimpels op alle delen van het gezicht/lichaam, inclusief nek, lippen en ogen. Het vermindert het uiterlijk van ouderdomsvlekken en pigmentatie. Ook vermindert het de zichtbaarheid van acne littekens en zonbeschadiging. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Daarom is het ook een ideale basis voor andere anti-ageing behandelingen.

Al bij al kan er gezegd worden dat de huid na een behandeling veel gladder aanvoelt en er egaler en mooier uitziet.

Welke huidproblemen pakt microdermabrasie aan?

Microdermabrasie is bijna voor ieder huidtype geschikt, echter bij bepaalde huidproblemen mag de behandeling niet zomaar worden ondergaan. Tijdens een eerste afspraak bekijken onze specialisten of de behandeling geschikt is voor uw huid.

Voor de volgende huidproblemen is microdermabrasie uitermate geschikt:

 • Fijne rimpels
 • Onzuivere huiden
 • Huidveroudering
 • Oppervlakkige pigmentvlekken
 • Acne littekens (vlekjes)
 • Zonneschade
 • Rokershuid
 • Grove poriën
 • Verstopte poriën
 • Grove huidstructuur
 • Futloze huid

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Afhankelijk van het gewenste resultaat kan ervoor gekozen worden om microdermabrasie in kuurverband of in één behandeling te ondergaan. Eén behandeling geeft namelijk al een mooi resultaat. Maar voor de beste en mooiste resultaat, raadt Sara Beauty Clinic u aan om een kuurverband te ondergaan. Afhankelijk van het te behandelen gebied en het onderliggend probleem, kan een kuur variëren van 4 tot 10 behandelingen. Tijdens een eerste afspraak wordt uw huid geanalyseerd en stellen we, in overleg met u, een persoonlijke kuur voor microdermabrasie samen.

Is microdermabrasie pijnlijk of schadelijk?

Nee, de microdermabrasie behandeling geeft geen beschadiging aan de huid en is helemaal niet pijnlijk. Wij geven onze gezichtsbehandeling met heel veel extraatjes en het zal daarom juist als een verwenmoment worden ervaren.

Hoe ziet jouw huid eruit direct na de behandeling?

Doordat de doorbloeding door de microdermabrasie behandeling gestimuleerd wordt, kan het zijn dat je huid direct na de behandeling er even rood uitziet. Dit is volkomen normaal en van tijdelijke aard. Het zal snel wegtrekken. Om de roodheid te kalmeren geven we bij Sara Beauty Clinic achteraf een cryotherapie en een LED-lichttherapie.

Af en toe kan het voorkomen dat het na enkele dagen gaat schilferen, maar dit is geheel normaal. Er vindt dan zichtbare aanmaak van nieuwe cellen plaats. Probeer de huid dan met rust te laten en er niet aan te zitten. De huid herstelt vanzelf.

MICRODERMABRASIE ROTTERDAM

Wat te doen na een microdermabrasie behandeling?

Sara Beauty Clinic adviseert u het volgende:

 • Breng de eerste dagen een moisturizer aan
 • UV-bescherming
 • Drink veel water!

Tijdens het intakegesprek zal hier verder op worden ingegaan.

Wat mag niet na een behandeling?

Sara Beauty Clinic adviseert u het volgende:

 • Vermijd blootstelling aan de zon gedurende minimaal een week na de behandeling
 • Gebruik de volgende 3-4 dagen na de behandeling geen schilproducten
 • Vermijd minimaal 48 uur chloorwater
 • Vermijd direct bruinen (zonnebanken) gedurende 1 week
 • Voorkeur om minimaal 1 dagen geen make-up te gebruiken

Wanneer mag je geen microdermabrasie ondergaan?

Er zijn contra-indicaties voor het ondergaan van een microdermabrasie behandeling. Neem hiervoor contact op.

Als u de afgelopen dagen de volgende behandelingen hebt ondergaan, adviseren wij u om minimaal 5 dagen te wachten voordat wij u een behandeling geven:

 • Harsen
 • Ontharing
 • Elektrolyse
 • Chemische schillen

Hoeveel kost een microdermabrasie behandeling?

Bij Sara Beauty Clinic bieden we diverse behandeling pakketten aan. De verschillende behandelingen verschillen van prijs. In de prijslijst kunt u een indicatie krijgen van de prijzen van de verschillende behandelingen. Tijdens het intakegesprek zal er samen met u gekeken worden wat uw doel is en op basis daarvan zal, in overleg met u, de beste microdermabrasie behandelingen voor uw worden samengesteld. U zal nooit te veel betalen!