rug ontharen

Je rug ontharen, je hebt er vast wel eens over nagedacht. Wie wilt er nou haar op zijn of haar rug? Nee.. dat dachten wij al. Het liefst niemand. Ongewenste haren op je kun je op verschillende manieren ontharen. Zo kun je je haren op je rug scheren, waxen of zelfs epileren. Maar je raadt het al, dat gaat allemaal veels te moeizaam. Bovendien kun je niet al je haren op je rug zien om ze te ontharen. Daarom hebben we bij Sara Beauty Clinic de oplossing om jouw rug te ontharen; namelijk laser ontharen van je rug haar!

Bij Sara Beauty Clinic werken alleen maar specialisten met de laser en daarom weet je zeker dat je in goede handen bent. In deze blog zullen wij wat meer informatie geven over hoe haard, gewenst of ongewenst, groeit.

Hoe haar op je rug groeit

Menselijk haar groeit van diep in de haarzakjes, dit zijn dunne holtes ingebed in de lederhuid (de tweede laag van de huid). In de meeste van deze haarzakjes vind je ook talgklieren. De talgklieren produceren olie, die ervoor zorgt dat de huid en het haar op bijvoorbeeld je rug niet uitdrogen. Natuurlijk, als je een tiener bent, scheld je de talgklieren uit, omdat hun overproductie van olie de hoofdoorzaak is van acne. Over het algemeen hebben mensen ongeveer 5 miljoen haarzakjes op ons hele lichaam, terwijl mannen er een paar honderdduizend meer hebben dan vrouwen. De enige plaatsen zonder haarzakjes zijn onze handpalmen en de voetzolen. Je haarkleur en etniciteit kunnen bepalen hoeveel haren je op je hoofdhuid hebt. En ook hoeveel haar je op je rug hebt en hoevaak je dit moet ontharen..

Blondines hebben gemiddeld 150.000 haren. Roodharigen gemiddeld rond de 90.000. Zwart- en bruinharige mensen hebben 100.000 tot 110.000 follikels op de hoofdhuid. Haar groeit niet continu, maar in een driefasige cyclus. Uw groeisnelheid varieert per persoon en per haartype. Zo kan de actieve groeifase voor hoofdhaar enkele jaren duren (Rapunzel!), Terwijl het haar op het lichaam een ​​actieve groeifase heeft die misschien maar een paar maanden duurt.

Rug ontharen in de juiste fase

Elke groeicyclus van elk haar heeft drie fasen: anagene, catagene en telogene. Tijdens de anagene fase groeit het haar actief vanuit de follikel. Het is sterk verankerd in de follikel. De volgende fase, de catagene fase, is een korte overgangsperiode waarin het haar stopt met groeien en het haarzakje begint te krimpen. De follikel breekt los van de dermale papilla, die voedingsstoffen levert aan de haarzakjes. Vervolgens gaat de dermale papilla naar beneden. De laatste fase is de telogene of rustfase. In de telogene fase groeit het haarzakje terug naar beneden en wordt het weer vastgemaakt aan de dermale papilla. Wanneer dit is voltooid, keert het haarzakje terug naar de anagene / groeifase. Als een nieuw haar begint te groeien, wordt het oude haar naar buiten geduwd en afgeworpen.

Rug ontharen en lasers

Dit verklaart waarom meerdere ontharingssessies met laser nodig zijn. Het haar moet nog steeds verankerd zijn in de follikel en het pigment moet in kleur zijn. Dit gebeurt alleen in de anagene fase. Tijdens die fase absorbeert het pigment van het haar de laserenergie, die door de haarschacht naar de follikel reist. Daar beschadigt de hitte de follikel en stopt de haargroei. Omdat het haar niet is verbonden met de follikel in de catagene of telogene fasen, heeft laserenergie er geen blijvende invloed op.

Dit is de reden dat jij je rug haar niet in 1 behandeling kunt ontharen. Je hebt meerdere laser behandelingen nodig om jouw rug haar te ontharen. Maar als je eenmaal klaar bent met de behandelingen, zullen je versteld zijn van de resultaten. En had je gehoopt dat je er eerder aan was begonnen. Door je rug haar te laseren, hoef je je namelijk nooit meer zorgen te maken of je geen ongewenste haargroei meer hebt.

Plan een consult/ gratis intakegesprek bij Sara Beauty Clinic

Wil je voor de zomer wat ongewenst haar kwijtraken? Wil jij je rug laten ontharen met de beste methode, namelijk de laser? Dan ben je bij Sara Beauty Clinic op het juiste adres. Neem vandaag nog contact op voor een gratis intakegesprek.