voedingsmiddelen tegen witte tanden

Een goede mondhygiëne is essentieel voor een stralende witte glimlach. Door rekening te houden met wat je eet en drinkt, kun je die vervelende vlekken op je tanden echter ook voorkomen.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan verkleurde tanden. Deze omvatten een hoge zuurgraad, heldere of diepe tinten en donkere natuurlijke voedsel kleuren. Als jouw voedsel één van deze kenmerken bevat, dan zal het de neiging hebben zich te hechten aan je tanden. Zo zal jouw voedsel vlekken veroorzaken op het oppervlak van jouw parelwitte tanden.

Om u te helpen uw stralende glimlach zo mooi mogelijk te houden, hebben we een lijst met 10 veel voorkomende boosdoeners samengesteld. Dit zijn de boosdoeners die mogelijk vlekken op uw tanden veroorzaken. Waaronder:

  1. Koffie
  2. Thee
  3. Frisdrank
  4. Donkere sappen
  5. Balsamico azijn
  6. Sojasaus
  7. Tomatensaus
  8. Rode wijn
  9. Snoepjes
  10. Lollies

Hoewel sommige hiervan misschien je favoriete dingen zijn om te drinken en aan te knabbelen, kan je je mooie glimlach blijven behouden door meer voorzichtig te zijn. In mate eten en drinken, is belangrijk als het gaat om voedsel en dranken die verkleuring veroorzaken. Het is ook een goed idee om te proberen je mond met water te spoelen, of nog beter, je tanden te poetsen binnen een half uur na het eten. Door te poetsen worden voedseldeeltjes, die zich aan de tanden hechten en vlekken veroorzaken, verwijderd. Dit kan helpen voor mooie witte tanden. 

Heeft u al verkleurde tanden en wilt u daarvan af? Dan kunt u ook op natuurlijke wijze uw tanden bleken. Dit is 100% veilig en pijnloos. Bij Sara Beauty Clinic gebruiken wij natuurlijke bleekmiddel voor tanden bleken. Laat u zich hier meer informeren over tanden bleken.