benen laseren

Bij Sara Beauty Clinic, laseren wij iedereen met ongewenste haargroei. Wij weten niet beter. Benen laseren lijkt een hele simpele taak. Maar vergeet niet dat mensen ongeveer vijf miljoen haren hebben. Veel daarvan zit ook op de benen. Gelukkig hebben onze klanten alleen maar positieve ervaringen met benen laseren.

Dus waarom zet jij niet onze nieuwste en beste laser aan het werk om jouw ongewenste haren op je benen te laseren?

Benen laseren ervaringen

De ervaringen bij ons zijn meestal positief. Wij zijn namelijk de beste kliniek voor laser ontharen. Iedereen heeft wel meerdere laserbehandelingen nodig. Maar hoezo is dat? Twee woorden: groeicyclus. Mensenhaar heeft drie fasen in zijn groeicyclus en laserenergie is eigenlijk alleen effectief als het haar zich in een van die fasen bevindt. De kunst is om op dat moment zoveel mogelijk haren op de benen te laseren.

Drie cycli

Onze beenharen werken als onafhankelijke aannemers, waarvan vijf miljoen. Elk beenhaar doet zijn eigen ding. Natuurlijk hebben bepaalde gebieden de neiging om meer tijd door te brengen met groeien, zoals het baardgebied op het mannelijke gezicht. Maar elk haar beweegt vanzelf door de groeicyclus.

Die cyclus omvat de anagene (groei) cyclus, de catagene (overgangsfase tussen groei en rust) en de telogene fase (rust). De catagene en telogene fasen omvatten het stoppen van de voeding van het haar, het afstoten en het opnieuw opstarten van een nieuwe haarschacht. Wanneer het beenhaar zich in een van deze fasen van de groeicyclus bevindt, heeft laserenergie er geen effect op; de beenharen zijn al onderweg. De laserenergie kan niet in de follikel komen om deze te beschadigen.

Om ervoor te zorgen dat onze laser het meest effectief zijn op een individueel beenhaar, moet het actief worden verankerd in de haarzakjes. Dit gebeurt alleen in de anagene fase. Het beenhaar krijgt voeding via de haarzakjes en groeit nog steeds. Het lichaam is nog niet klaar om dit beenhaar af te werpen. Wanneer we pulsen van laserenergie op dit beenhaar toepassen, absorbeert de melanine in de haarschacht het licht en wordt het omgezet in warmte. De warmte stroomt langs de haarschacht naar de follikel. De hitte beschadigt of vernietigt het haarzakje, en dit voorkomt dat het haar in de toekomst gaat groeien.

Je kunt de uitdaging zien. Vijf miljoen haren, waarvan slechts een deel in de anagene fase tegelijk. Daarom zijn er meerdere laserontharing behandelingen nodig om het niveau van permanente haarreductie op te bouwen. Het doel is om in de groeifase steeds meer beenhaar te vangen.

Benen laseren prijs

De prijs voor benen laseren verschilt per laser. Heel veel klinieken hanteren goedkope prijzen, maar gebruiken geen laser! Hoewel ze wel zeggen dat ze een laser gebruiken voor de benen, is het vaak een IPL. Een IPL is niet te vergelijken met een laser. Let daarom altijd goed op als het heel goedkoop is, dan is het namelijk vaker een IPL dan een laser. Je hoort men soms zeggen dat ze hun benen thuis laseren. Dit is bijna onmogelijk. Dit is ook meestal een IPL en geen laser. Bij ons kan je er zeker van zijn dat we de eerlijkste en goedkoopste prijzen hanteren voor benen laseren. Nergens kun je goedkoper vinden met de laser die wij gebruiken voor benen ontharen. 

Wil jij je benen laseren voor de beste prijs en de beste ervaringen? Neem vandaag nog contact op voor een gratis intakegesprek.