+31 85 200 79 73info@sarabeautyclinic.nl

LASER ONTHAREN

Hoe gaat laser ontharen in zijn werk bij Sara Beauty Clinic?

Laser Ontharen Rotterdam is de oplossing tegen ongewenste haargroei. Hoe gaat laser ontharen in Rotterdam te werk? Bij Sara Beauty Clinic staat een team van specialisten voor u klaar.

Voorafgaand aan de pijnloze laserontharing behandelingen voor definitief ontharen, vindt er een intakegesprek plaats met één van onze laser specialisten. Tijdens het intakegesprek stellen we samen met u een behandelplan op. Wij zullen u vragen stellen, die betrekking hebben op het laser ontharen. Aan de hand van uw huidtype, mate van overbeharing, huids- en haarkleur maken we een laserontharing behandelkeus. De laserontharing behandelkeus verschilt per persoon, omdat de huid en het haartype per persoon verschilt.Tijdens de intake wordt er een indicatie gegeven van het aantal laserontharing behandelingen dat we verwachten nodig te hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

Waar je nu al zeker van bent, is de persoonlijke service en kwaliteit die je in onze kliniek zult ervaren. Bij Laser Ontharen Rotterdam Sara Beauty Clinic kom je veilig, comfortabel en betaalbaar van je ongewenste haargroei af. Eén van onze laserspecialisten voert de laserontharing behandelingen uit. De ontharing behandeling voeren we uit met de nieuwste TripleWave lasertechnologie. Wij kunnen elk huid en haartype behandelen met onze laser.

Let op! Tijdens de laserontharing behandelperiode is alleen scheren en knippen toegestaan. Harsen, epileren of andere ontharingstechnieken zijn niet toegestaan. Als u meteen met de laserontharing behandeling wilt starten, stop dan drie weken van tevoren met harsen of epileren en kom gladgeschoren naar je afspraak.

Hoe werkt laser ontharen in Rotterdam en Veen?

Technieken voor definitieve of permanente ontharing zijn erop gericht de haarwortel te vernietigen. Zo kunnen er geen nieuwe haartjes meer terug groeien. Je hebt geen last meer van je ongewenste haargroei. Je hebt ook geen last meer van ingegroeide haren en ontstekingen.

Door middel van het licht van de laser worden de haarwortels vernietigd. Het pigment in het haarzakje absorbeert de lichtflitsen van de laser. De lichtflits wordt omgezet in warmte en komt zo via het pigment in de haarwortel. De haarwortel beschadigd en sterft af door de warmteontwikkeling in de haarwortel. Zo zal er uit deze haarfollikel geen nieuwe haar meer kunnen ontwikkelen. Het ongewenste haar komt nooit meer terug. Het is hierbij van belang om te weten dat haren niet allemaal tegelijk groeien, maar in verschillende fases. Alleen de haren die zich op het moment van het laseren in de groeifase bevinden, worden doelbewust vernietigd. Dit betekent dat je niet alle haarzakjes in één laserontharing behandeling permanent kunt vernietigen. U heeft meerdere laserontharing behandelingen nodig voor het beste resultaat. U bent dus niet klaar met één laserontharing behandeling.

Laser ontharen zorgt er niet alleen voor dat je van je ongewenste haren af bent, maar het zorgt ook voor huidverbetering en zorgt ervoor dat je ingegroeide haren en ontstekingen verwijderen. Ideaal!

Voor-en-na foto’s

Before en after laser ontharen rotterdam rug man
laser ontharen donkere huid
Before en after laser ontharen oksel
laser ontharen gezicht

Is laser ontharen geschikt voor alle haartypes?

Sara Beauty Clinic maakt gebruik van de nieuwste Triple Wave lasertechnologie voor laser ontharen in Rotterdam en Veen. Met de 755nm+ 808 nm+ 1064nm stralingen, kan bijna elk haartype behandeld worden voor laser ontharen. Laser ontharen in zowel Rotterdam en  Veen is het meest effectief.

Over het algemeen geldt hoe donkerder de haren zijn, hoe meer kans op succes. Niet alle haartypes kunnen makkelijk permanent verwijderd worden. Donkere haren op een lichte huid zijn het makkelijkst om definitief te ontharen. Wij kunnen wel mensen met een getinte huid of blonde haren definitief ontharen. Sara Beauty Clinic heeft de nieuwste lasertechnologie, hiermee kunnen we de intensiteit van de laser instellen. Wij kunnen dus ieder huid en haartype behandelen. Laser ontharen in Rotterdam of Veen bij Sara Beauty Clinic is geschikt voor ieder haartype.

Hoeveel laserontharing behandelingen zijn er nodig?

Voor een maximaal effect van definitieve ontharing worden er meerdere laserontharing behandelingen gegeven. Het aantal laserontharing behandelingen varieert sterk per persoon. Het aantal laserontharing behandelingen dat nodig is, hangt af van verschillende factoren. Het hangt af van het te behandelen gebied, huidskleur, haarkleur en het type beharing.

De oksels zijn meestal relatief eenvoudig en snel definitief onthaard. Haargroei op de dikkere huid (rug, kin) is vaak veel hardnekkiger. Wanneer de haarin de groeifase zit en met de wortel vastzit in de huid kan deze goed worden behandeld. Niet alle haren zitten in dezelfde groeifase. Er zijn daarom meerdere laserontharing behandelingen noodzakelijk voor het maximale effect. Soms zijn 4 of 6 zittingen voldoende om een acceptabele vermindering van haargroei te krijgen. Soms zijn er meer dan 8 laserontharing behandelingen nodig voor dit resultaat. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 laserontharing behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Als je begint met laser ontharen moet je dus een beetje geduld hebben, maar het resultaat is indrukwekkend!

Helaas kan er onder invloed van hormonen ‘slapende’ haarzakjes geactiveerd worden. Na de laserontharing behandeling kunnen hierdoor weer nieuwe haren ontstaan. Gelukkig kunnen we ook deze nieuwe haren met de laser definitief verwijderen. Wij adviseren om éénkeer per jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling voor de enkele ‘restharen’.

laser ontharen

Hoelang duurt een laserontharing behandeling?

Hoelang een laserontharing behandeling duurt is afhankelijk van het te laseren gebied. Zo kan het 15 minuten duren, maar het kan ook veel langer duren. Tijdens het intakegesprek zullen wij samen met u bespreken wat u wilt laten ontharen met de laser en hoelang de laserontharing behandeling in beslag zal namen per sessie. De tijd tussen de verschillende laserontharing sessies ligt tussen de 4 en 8 weken.

Hoe ziet het eruit na de laserontharing behandeling?

Na het laser ontharen kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Dit is heel normaal en geeft aan dat de laserontharing zijn werk heeft gedaan. Heel soms kan er een lichte zwelling zichtbaar zijn door de warmte die er in de huid is gekomen. Dit kan vervelend zijn, maar het wordt niet als pijnlijk ervaren. Na een gezichtslaser behandeling zullen wij een zonnebrandfactor aanbrengen, ter bescherming van uw huid. U kunt Sara Beauty Clinic altijd bereiken voor vragen en/of advies.

laser ontharen gezicht

Waarom mag ik niet epileren of harsen tijdens het laser ontharen Rotterdam?

Wij raden het af om het behandelde gebied te epileren of te harsen tussen de laserontharing behandelingen door. De reden hiervoor is dat wanneer het haar wordt geëpileerd of geharst, dan het haar uit het haarzakje wordt getrokken. Er bevindt zich dus geen haar meer in het haarzakje en ook geen pigment meer in het haarzakje. Het laserontharing licht werkt bij definitief ontharen op het pigment in het haar, omdat het haar samen met het pigment verwijderd is, kan het laserontharing licht niet meer geabsorbeerd worden om vervolgens het haarzakje te vernietigen. Dit betekent dat de laserontharing niet optimaal kan zorgen voor definitieve ontharing als er tussen de laserontharing behandelingen door wordt geharst of geëpileerd.

Het haar buiten de huid mag wel verwijderd worden, door bijvoorbeeld te scheren of te knippen. Het haar wordt niet uit het haarzakje getrokken als iemand scheert of knipt. Dit betekent dat het haar samen met het pigment zich nog in het haarzakje bevindt. Het pigment is dus nog aanwezig, wat nodig is voor de absorptie van het laserontharing licht. Het laserontharing licht zal zo dus geabsorbeerd worden tijdens een laserontharing behandeling om vervolgens het haarzakje te vernietigen.

Is laser ontharen in Rotterdam of Veen gevaarlijk?

Nee, laserontharing is in de basis volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. Bij Sara Beauty Clinic is het personeel zeer goed opgeleid in het laser ontharen, dus u hoeft zich zeker geen zorgen te maken.

Uiteraard zijn er huidreacties die kunnen voorkomen na een laserontharing behandeling, maar dit zijn geheel normale huidreacties. De meest voorkomende symptomen na een laserontharing behandeling zijn; roodheid, zwelling en warmte. Deze symptomen van huidreacties zijn vaak van korte duur en worden als veel minder irriterend dan het scheren of harsen ervaren.

Waar wel op gelet moet worden is dat een donkere huid een hoger risico op schade heeft bij laserontharing. Dit komt omdat de laserontharing straal óók het pigment in de huid zal verhitten. Dit kan ertoe leiden dat er ontkleurde huidplekken ontstaan. Echter gebruiken wij een goede koeling tijdens het laser ontharen waardoor het risico zeer beperkt is. Sara Beauty Clinic maakt gebruikt van de nieuwste laserontharing technologie, met een zeer goed koelingssysteem, waarbij wij ook de mensen met een donker huidtype veilig definitief zullen ontharen. 

Hoe pijnlijk is laser ontharen?

Het laser ontharen is vrijwel pijnloos, dankzij het ingebouwde verkoelend systeem. Het kan zijn dan iemand een zeer lichte prikkel ervaart tijdens het laser ontharen. Dit komt dan door de warmteontwikkeling die bij het laser ontharen ontstaat. Dus laser ontharen is niet pijnlijk, maar het kan bij enkelen als een lichte prikkeling gevoeld worden. Afhankelijk van de laser standen, kan het pijnlijker zijn.

Hoe duur is laser ontharen Rotterdam?

De kosten van definitief ontharen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Vooral het gebied wat permanent onthaard moet worden is hierbij van belang. De prijs voor laser ontharen is afhankelijk van het gebied wat je wilt laseren. Laser ontharen is goedkoop als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt. Je kiest met laser ontharen voor de juiste oplossing om nooit meer te scheren of te waxen. Hiermee bespaar je dus veel tijd en geld en huidirritaties!

Om een indicatie van de kosten te krijgen, kunt u kijken naar onze prijslijst. Als er hier een laserontharing behandeling niet tussen staat, kunt u contact met ons opnemen. Wij hanteren de beste prijs-kwaliteit laserbehandelingen.

Mag ik zonnen na een laserontharing behandeling?

Wij raden u aan om niet te zonnen tijdens de laserontharing behandelingen. Om een optimale laserontharing behandeling te kunnen leveren met beperkte risico’s. Hieronder valt ook het advies om niet te ‘bruinen zonder zon’. De reden hiervoor is dat mensen die gebruind zijn door de zon, complicaties kunnen oplopen. Wij adviseren u dus om niet te zonnen,