witgebit

Er zijn veel mythen over het bleken van tanden die rondzweven op internet. Die mythen brengen veel vragen met zich mee. Is tanden bleken slecht voor uw glazuur? Zijn er natuurlijke remedies zoals witte tanden door kurkuma? Als ik mijn tanden wil bleken, moet ik dat dan professioneel of zijn er huismiddeltjes voor witte tanden? Moet ik witte tanden strips of witgebit tandpasta gebruiken? Heb je echt witte tanden in 5 minuten? Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden over witgebit. Wij bespreken hoe tanden bleken uw mondgezondheid kan beïnvloeden!

Waarom heb ik geen witgebit?

Hoewel het waar is dat tanden een deel van hun witgebit kunnen verliezen door vlekken van donkere dranken zoals koffie, frisdrank en thee, kan dit gemakkelijk worden verwijderd door regelmatig te poetsen. De meest voorkomende reden voor gele tanden is onder het oppervlak. Onder de buitenste laag glazuur bevindt zich een geelachtige kern genaamd dentine. Naarmate uw glazuur slijt door zuur voedsel, tandenknarsen, slijtage en natuurlijke veroudering, komt deze gelige laag dichter bij het oppervlak. Hierdoor lijken uw tanden niet meer. Genetica speelt ook een sterke rol bij de geelheid van uw dentine of dunheid van uw glazuur. Een witgebit is dus ook deels genetisch vastgelegd.

Er zijn twee methoden voor een witgebit

Volgens de American Dental Association kan het bleken van uw tanden op twee verschillende manieren worden bereikt. 1) Een product gebruiken dat bleek ingrediënten bevat. Die kunnen de kleur van de tanden veranderen. 2) schuur methoden die eenvoudigweg de oppervlakkige vlekken op het glazuur verwijderen. Zoals de meer controversiële “witmakende” tandpasta, “witmakende” tandvlees en “witmakende” mondwater. (ja, we gebruiken “” om een ​​heel specifieke reden!)

Maar er moet er maar één worden overwogen

Een van de belangrijkste dingen die u meteen moet weten, is dat methode 1, waarbij chemicaliën worden gebruikt, niet alleen effectiever en langduriger is, maar ook veel minder schadelijk is als het correct wordt uitgevoerd. Het kernprobleem met bleken op basis van schuurmiddelen is dat het alleen op oppervlakte vlekken werkt voor een witgebit. Het doet niets om uw dentine onder het oppervlak aan te tasten. Nog zorgwekkender is dat u bij verkeerd gebruik het glazuur kunt beschadigen en het tandvlees kunt irriteren met dit schuurmiddel. Dit is niet alleen ongezond, maar ook het witgebit kunt u vergeten! Witte tanden in 5 minuten kun je dan wel vergeten.

Moet ik witgebit tandpasta gebruiken? (Nee!)

Witgebit tandpasta’s zijn een goed voorbeeld van hoe de industrie is opgesplitst in twee methoden van tanden bleken. En ook een goed voorbeeld van de “minder eerlijke” kant ervan. Kortom, zeer weinig tandartsen bevelen ELK type witmakende tandpasta’s aan, omdat ze weinig tot geen effect hebben.

Aan de blekende kant zijn er enkele tandpasta’s die de juiste soort chemicaliën bevatten die in theorie witter kunnen worden. Zoals artsen opmerken, worden ze niet lang genoeg aan de tanden blootgesteld om enig effect te hebben! “Chemische producten voor het bleken moeten minimaal 20 minuten in contact zijn met de tanden om een ​​kleurverandering teweeg te brengen”. En sommige zelfs urenlang! Aan de schurende kant van de markt (opmerkelijk door het goedkopere prijskaartje op de plank), volgens de ADA, verwijderen deze witmakende tandpasta’s alleen oppervlaktevlekken met fysieke schuurmiddelen. Artsen vergelijken de schuurmiddelen in witgebit tandpasta met schuurpapier op je tanden. Samenvattend zijn deze witgebit tandpasta’s chemisch hetzelfde als de meeste gewone tandpasta, maar wrijven ze harder over de tanden. Dit kan schadelijk zijn en zal weinig tot geen effect hebben. Witte tanden door witgebit tandpasta is bijna onmogelijk.

Moet ik witte tanden strips gebruiken?

Bleekproducten bevatten chemicaliën zoals carbamideperoxide en waterstofperoxide. Bij het gebruik van deze chemicaliën moet men voorbereid zijn op bijwerkingen zoals gevoeligheid van de tanden. Aangezien ze door het glazuur moeten gaan om de tand van binnenuit wit te maken. Ook kunnen er  zweertjes in de mond op het tandvlees ontstaan. Vooral wanneer de witte tanden strips in contact komen met uw tandvlees. Wij stellen voor om op maat gemaakte bleeklepels te gebruiken in plaats van witte tanden strips om contact met uw tandvlees te vermijden. En om de rondingen van uw tanden beter te bereiken. Over het algemeen zijn deze veel effectiever dan witgebit tandpasta’s ooit zouden kunnen zijn. Wees voorzichtig en gebruik ze op basis van het advies van uw eigen tandarts.

Zijn er huismiddeltjes voor witte tanden?

Veel tandartsen raden ten zeerste af om de mythe van het spoelen van uw mond met waterstofperoxide om een ​​witte glimlach te krijgen, te geloven. “Waterstofperoxide veroorzaakt, wanneer het in contact komt met de weefsels, reacties van vrije radicalen”. “Dit zijn dezelfde reacties die levend weefsel verouderen.”

Hoe zit het met thuis bleekmiddelen?

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat de natuurlijke remedies zijn waar bloggers enthousiast over zijn op Pinterest. Zoals het gebruik van waterstofperoxide of citroensap. “Waterstofperoxide werkt gewoon niet en zal de verhouding tussen goede en slechte bacteriën in je mond verstoren” Uiteindelijk kun je blijvende schade aan je tanden toebrengen als je deze weg kiest om je tanden witter te maken. “

Moet ik mijn tanden professioneel laten bleken?

Professioneel bleken begint te klinken als de betere optie. Misschien beter dan witte tanden oma weet raadt.

Dus wat is de veiligste manier voor een witgebit?

Een van de beste manieren om een ​​witgebit te krijgen, is door gewoon consequent preventief voor uw tanden te zorgen. Door twee keer per dag zachtjes te poetsen en alle oppervlakken van uw tanden gedurende een volle 2 minuten te bedekken, kunt u de oppervlaktevlekken weghouden, waardoor de potentieel schadelijke, schurende tandpasta’s volledig overbodig worden. Dit is ook een andere goede reden om de krachtigere poetsstanden te vermijden en nooit medium of harde borstelharen te gebruiken, aangezien alles wat het glazuur kan wegschuren langzaam het gele dentine naar de oppervlakte brengt.

Verzorg jij je tanden goed maar wil je toch iets wittere tanden? Een witgebit in Nederland krijg je bij ons! Wij werken namelijk met natuurlijke producten. Hierdoor kun jij je tanden zo vaak bleken als dat jij wilt.