witgebit

Droom jij ervan om een witgebit te hebben? Wil jij ook mooie witte tanden hebben zoals al die modellen op tv? Of wil jij juist een witgebit; een teken van schoonheid en verzorging? In deze blog geven wij 7 manieren om tandbederf, tandvleesaandoeningen en tand gezondsheidsproblemen te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Een witgebit zonder je tanden te bleken. Maar hoe behoud jij een witgebit? Is regelmatig poetsen en flossen voldoende? Je flosst wel regelmatig, toch!?!?

Geen paniek, wij zullen jij vertellen hoe je een mooi witgebit behoudt. Los van het feit dat tanden bleken je kan helpen met een witgebit. Zijn er hier 7 manieren om tandbederf, tandvleesaandoeningen en gebitsproblemen te voorkomen.

Investeer in een elektrische tandenborstel

Met een elektrische tandenborstel hou je je tanden veel beter schoon dan een manuele tandenborstel. Elektrische tandenborstel zijn een populair en voordelig alternatief voor een grondige reiniging en een witgebit. Het voorkomt mond gezondheidsproblemen zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen. En je hebt geluk, want een elektrische tandenborstel kun je overal vandaan halen.

Tips voor het gebruik van een elektrische tandenborstel:

 1. Druk lichtjes tijdens het poetsen – u hoeft niet te veel druk uit te oefenen met een elektrische tandenborstel.
 2. Maak de opzetborstels schoon door ze onder water te laten lopen of door ze af te spoelen met mondwater om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen.
 3. Vervang de opzetborstels regelmatig, vooral als de borstelharen vervormd of verkleurd zijn.
 4. Praat met uw tandarts en mondhygiënist als u vragen of opmerkingen heeft over elektrische tandenborstels. Ze geven je alle informatie die je nodig hebt!

Flossen en een witgebit!

Flossen is een zeer belangrijke stap voor een witgebit. Je mag deze stap niet overslaan, want flossen helpt bij het verwijderen van extra vuil waar een tandenborstel niet bij kan. Dagelijks flossen met de juiste techniek vermindert uw kansen op gaatjes en tandvleesaandoeningen. Het verbetert hiermee uw algehele mondgezondheid en zorgt ervoor dat u een witgebit blijft houden. Vraag uw tandarts en mondhygiënist naar goede flostechnieken om er zeker van te zijn dat u het maximale uit uw tanden haalt.

Kies voedingsmiddelen en dranken zorgvuldig.

Uw keuzes voor eten en drinken spelen ook een grote rol in uw gebit en bij het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals tandbederf. Vermijd voedingsmiddelen en dranken die:

 • Suikerhoudend zijn ->Voedsel en dranken met een hoog suikergehalte, vooral vruchtensappen, zijn geen gezonde keuzes voor uw tanden en tandvlees-> hierdoor kunt u ook gele tanden krijgen.
 • Zuur bevatten – Dranken met een hoog zuurgehalte zoals frisdrank en koffie kunnen nadelige effecten hebben op uw witgebit, zoals demineralisatie en tandbederf.
 • Kleverig zijn-> Gedroogd fruit zoals rozijnen of pruimen worden als gezond beschouwd, maar deze zoete snacks kunnen vastlopen en uw tanden beschadigen. Hierdoor kan het uw tanden aantasten en ervoor zorgen dat u geen witgebit meer heeft.

Als je bewust een keuze moet maken om voedingsmiddelen te eten die niet je tanden aantasten kies dan voedingsmiddelen en dranken zoals:

 • Bladgroenten-> denk hierbij aan spinazie, broccoli, boerenkool
 • Vezelrijk fruit en groenten
 • Noten zoals amandelen en peulvruchten
 • Ongezoete koffie en thee

Een witgebit door regelmatig spoelen

Je mond spoelen met vers water kan gunstiger zijn dan je tanden poetsen na elke maaltijd. Bij het consumeren van voedsel of dranken met een hoge zuurgraad verzwakt het het tandglazuur. Direct daarna poetsen kan nadelig zijn, omdat de tand verzwakt nadat deze in contact is geweest met voedsel / dranken met een hoge zuurgraad. Daarom is het zachtjes spoelen van uw mond met water een veiliger alternatief. Bovendien verfrist alcoholvrij mondwater je adem. Het is minder hard dan mondspoelingen die alcohol bevatten, wat kan leiden tot een droge mond en tandvleesaandoeningen.

Maak van gezondheid een prioriteit in uw leven

Uw witgebit wordt beïnvloed door uw algehele lichamelijke gezondheid en welzijn, dus het is belangrijk om voor uw hele lichaam te zorgen. Onbehandelde tandvleesaandoeningen zijn bijvoorbeeld direct gekoppeld aan hartaandoeningen, diabetes en vele andere chronische gezondheidsproblemen. Door regelmatig uw tandarts te spreken en te bezoeken, kunt u gezondheidsproblemen voorkomen en de vroege stadia van mondkanker en andere problemen identificeren door middel van niet-invasieve preventieve screenings tijdens uw tandheelkundige examens. Door gezond te leven zult u dus niet alleen een mooi witgebit behouden, maar het zal ook heel veel andere voordelen met zich meenemen.

Neem een ​​proactieve benadering van de behandeling

Een proactieve aanpak helpt mondgezondheidsproblemen zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en houdt uw lichaam op de lange termijn gezond. Wacht niet met het behandelen van gezondheidsproblemen wanneer ze ondraaglijk zijn, vooral als het gaat om pijntjes, kwalen en andere ongemakkelijke symptomen. Plan regelmatige tandheelkundige controles en afspraken met uw arts. Preventie is over het algemeen een eenvoudiger proces dan behandeling. Bijvoorbeeld, gaatjes die vroeg worden opgevangen, hebben meer behandelingsopties en zullen een minder invasieve aanpak zijn.

Luister naar je lichaam

Denk eraan om de waarschuwingssignalen van gebitsproblemen serieus te nemen. Zoek hulp als u lijdt aan:

 • Hoofdpijn bij het wakker worden
 • Slechte slaap
 • Rood, bloedend, gezwollen of geïrriteerd tandvlees
 • Pijn bij het bijten of kauwen
 • Gevoeligheid voor warme of koude gerechten
 • Chronische slechte adem

Zelfs als deze symptomen in het begin gering lijken, kan dit in de toekomst tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Vergeet niet om regelmatig tandheelkundige controles te plannen!

Een witgebit in Rotterdam bij Sara Beauty Clinic

Hou jij je aan de 7 bovengenoemde tips, maar heb je nog steeds geen witgebit. Of vind jij het moeilijk om je aan de regels te houden, maar wil je wel een witgebit? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij gebruiken namelijk alleen maar natuurlijke producten voor tanden bleken. Wil jij dus een witgebit? Kom dan tanden bleken voor een mooi witgebit!