laserapparaat

Wat is de beste laserapparaat om van jouw ongewenste haargroei af te komen? Iedereen heeft haar. De één wat meer dan de ander. Helaas hebben de meeste mensen last van ongewenste haren op het lichaam of gezicht. Al jarenlang zijn er verschillende methodes bekend om jouw ongewenste haren te verwijderen. Maar er is maar één methode die het beste is voor definitieve ontharing, namelijk laser ontharen. In deze blog zullen wij de geschiedenis induiken en afsluiten met de beste laserapparaat voor definitieve ontharing

Geschiedenis ontharen

Oude Egyptenaren gebruikten een pincet gemaakt van schelpen om elk haar dat ze konden vinden te epileren. Hierdoor bleven alleen de wenkbrauwen over. Daarnaast waren er ook andere methoden om van het ongewenste haar af te komen. De een wat pijnlijker en risicovoller dan de ander. Haarvrij zijn was een signaal van status. Wij hebben geluk dat we in deze tijd de laser hebben. Laser ontharing maakt het gemakkelijker dan ooit om van je ongewenste haren af te komen. Al helemaal als je je laat laseren met de beste laserapparaat.

Geschiedenis laserapparaat

De eerste lasers voor ontharing. De eerste laser voor ontharing kwam eigenlijk per toeval uit. De ministerie van Defensie probeerde superwapens te ontwikkelen, maar dit bleek haren te verwijderen. Theodore H. Maiman ontwikkelde de eerste laserapparaat om haarzakjes te vernietigen. De robijnrode laser die Maiman ontwikkelde, was traag en nauwkeurig. Het minimaliseerde de haargroei, maar het kon de huid ernstig verbranden. Bovendien kon de robijnrode laser slechts op een paar haarzakjes tegelijk gericht zijn, waardoor het proces op zijn best glaciaal was.

De alexandrite laser is ontwikkeld in de jaren 70. Hoewel alexandrietlasers de huid niet verbrandden zoals robijnrode lasers, leverden ze ook niet genoeg energie om de haarzakjes volledig te vernietigen. Het bereiken van echte haarvermindering zou jaren en tientallen afspraken vergen.

De YAG-laser werd in 1964 door de FDA goedgekeurd voor ontharing, maar kon ook geen permanente verwijdering creëren. Vervolgens ontwikkelden wetenschappers in 1983 een laserapparaat die gebruik maakte van een pulsduur om het haarzakje te richten. Door deze pulsafgifte kon de laserapparaat de melanine in het haar richten en de follikel beschadigen zonder de huid te beschadigen.

Tegenwoordig zijn er verschillende laserapparaten die worden gebruikt voor permanente ontharing. Elk laserapparaat heeft verschillende kenmerken die betrekking hebben op haarkleur, huidpigmentatie en andere variabelen. Bij Sara Beauty Clinic gebruiken we de beste en nieuwste laser die het meest effectief is voor laser ontharen. Wij kunnen elk huid en haartype ontharen, omdat wij simpelweg de beste laser hebben voor ontharen.

Daarom is Sara Beauty Clinic de enige plek waar je heen moet voor je laserontharing. Onze expertise en technologie zijn de beste die u zult vinden. Twijfel je nog? Kom dan langs voor een gratis intakegesprek en ervaar onze laserapparaat zelf.