laserbehandelingen

Laserbehandelingen. Bij Sara Beauty Clinic is het niet zo dat we haar lelijk vinden; alleen willen we geen ongewenste haar. Van de ongeveer 5 miljoen haren op elk van ons zoogdieren, is er meer dan genoeg van de ongewenste variëteit om rond te gaan. Deze ongewenste haren kun je definitief verwijderen. Kies voor een laser ontharing behandeling bij Sara Beauty Clinic.

Maar waarom kunnen we  het ongewenste haar niet in één laserbehandeling definitief verwijderen? Patiënten vragen zich vaak af waarom er meerdere laserontharingssessies nodig zijn om die vervelende haren weg te krijgen. En zelfs dan gaat ongeveer 85 tot 90 procent van de ongewenste haren permanent weg.

Nou, het komt eigenlijk allemaal neer op twee dingen. Je hebt meerdere laserontharing behandelingen nodig door de haargroeicyclus en de koppigheid van mensenhaar.

De haargroeicyclus

Ten eerste werkt elk van de ongeveer vijf miljoen haren van een gemiddelde mens (mannen hebben een paar honderdduizend meer dan vrouwen) als een onafhankelijke aannemer. Elk haarzakje beweegt in en uit de drie fasen van de haargroeicyclus. De anagene (groei), catagene (overgangs) en telogene (rustende) fase.

Laserenergie is alleen effectief bij het beschadigen of vernietigen van haarzakjes die zich in de groeifase bevinden. Aangezien het haar dan actief groeit en sterk verankerd is in het haarzakje. In de catagene en telogene fasen is het haar al op weg naar buiten terwijl het lichaam het aan het afwerpen is. Het haar krijgt geen voeding meer van de follikel en is mogelijk al gescheiden van de follikel. Dit is de reden waarom laserenergie die in deze fasen op haren wordt aangebracht, niet in de follikel kan komen. Als je denkt aan het aantal ongewenste haren dat je wilt aanpakken, is het vangen van elk ongewenst haar in de groeifase niet eenvoudig.

Koppigheid en aantal laserbehandelingen

Ook willen menselijke haarzakjes hun werk doen. Ze willen haar laten groeien. Tenzij ze worden beïnvloed door mannelijke of vrouwelijke kaalheid (die natuurlijk nooit voorkomt op gebieden waar je eigenlijk kaal wilt zijn), zijn de haarzakjes van mensen behoorlijk veerkrachtig. Bedenk dat ze zich net onder het huidoppervlak bevinden, maar in tegenstelling tot huidcellen worden haarzakjes niet beschadigd door de UV-stralen van de zon. Je kunt je huid hameren met zonneschade, maar de haarzakjes blijven zo doorgaan, om zo te zeggen.

Bovendien zijn ze taai. Als laserenergie een haarzakje gedeeltelijk beschadigt, kan het een tijdje stoppen met het groeien van haar, maar vaak keert het weer terug naar volledige haargroei. Daarom heb je meerdere laserontharing behandelingen nodig. Bij vrouwen spelen ook onze hormonen een rol. Follikels die in wezen inactief of zwaar beschadigd waren, kunnen weer groeien als ze een megadosis woedende hormonen krijgen, zoals tijdens de zwangerschap of de menopauze.

OK, dus er zijn veel haren en het zijn koppige haren. Reden te meer om vandaag naar Sara Beauty Clinic te komen om te beginnen met het wegwerken van jouw ongewenste haren. Neem contact op met een van onze specialisten voor laserontharing bij Sara Beauty Clinic.